Välkommen till vår specialistmottagning

Almakliniken specialistmottagning består idag av två specialister i hjärtmedicin och två specialister i allmänmedicin med lång erfarenhet av vården i Stockholm. Vi arbetar på uppdrag av Region Stockholm.

Hjärtmottagning

Varmt välkommen för utredning av olika hjärtåkommor, som till exempel hjärtsvikt, högt blodtryck, rytmrubbningar och kranskärlssjukdom. Vi genomför de flesta hjärtundersökningar. Har du redan en etablerad hjärt- och kärlsjukdom kan vi hjälpa dig med behandling och minska återinsjuknande i hjärt- och kärlsjukdom.

Våra hjärtläkare har bred och lång erfarenhet inom både sluten- och öppenvården med ett brett kontaktnät på sjukhus i Stockholm.

Specialistläkare

Våra specialistläkare har mångårig erfarenhet av att upptäcka och behandla sjukdomar och lägger stor vikt vid uppföljning och förebyggande hälsa. Vi tar helhetsansvar för din hälsa över tid och samarbetar med ett nätverk av specialister som vi kan remittera dig till. Alla från 6 månaders ålder är välkomna att söka för alla typer av besvär.

Du kan boka akuta tider samma dag genom att ringa oss på 08-89 99 99.

Möt våra läkare

Dr Nikolas Östlund Papadogeorgos

Specialistkompetens inom hjärtmedicin och invärtesmedicin.

Sedan 2002 har Dr Nikolas Östlund Papadogeorgos verkat på Danderyds sjukhus – ledande inom svensk hjärtsjukvård. Som operatör, överläkare och enhetschef för Hjärtintervention och akuta kranskärlssyndrom har han bred och mångårig erfarenhet av att hjälpa människor – såväl med att förebygga insjuknande i hjärt- och kärlsjukdom som att minska risken för att återinsjukna i befintlig sjukdom.

Han har ett nära samarbete med Hjärtkliniken på Danderyds sjukhus och stor kännedom om hjärtsjukvården i landet.

Dr Mattias Bengtsson

Specialistläkare inom hjärt- och invärtesmedicin med bred kompetens och mångårig erfarenhet.

Dr Mattias Bengtsson har exempelvis varit drivande och ansvarig för regionala samt länsövergripande projekt och uppdrag, i syfte att förbättra och utveckla hjärtsviktsvården. Han har verkat som överläkare och verksamhetschef på Aleris med ansvar för den offentliga samt försäkringsmedicinska hjärt-verksamheten.

Han är djupt rotad i det kliniska arbetet med stort intresse för preventiva insatser för att minska uppkomst samt återinsjuknande i hjärt- och kärlsjukdom.

Dr Anna Drejenstam

Specialist i allmänmedicin med bred kompetens och har arbetat med olika sjukdomstillstånd sedan år 2000.

Dr Anna Drejenstam är utbildad på Karolinska Institutet och har även arbetat för Läkare Utan Gränser. Med mångårig erfarenhet av att upptäcka och behandla sjukdomar lägger hon också stor vikt vid uppföljning och förebyggande hälsa.

Som specialistläkare tar hon ett helhetsansvar för din hälsa över tid och samarbetar med ett gediget nätverk av specialister som hon kan remittera dig till.

Dr Nora Lidge

Specialistläkare i allmänmedicin.

Med över två decenniers dedikerad erfarenhet inom hälso- och sjukvården har Nora arbetat inom olika discipliner såsom barnläkarmottagning och äldreboenden. Noras fokus ligger inte bara på att behandla symtom, utan också på att skapa meningsfulla och långsiktiga vårdrelationer.

För att ytterligare stärka sin kompetens och erbjuda en mer omfattande vård, har hon för närvarande en pågående terapeututbildning inom kognitiv beteendeterapi. Detta ger Nora utökade verktyg att behandla fysiska åkommor samt att stödja patientens mentala välbefinnande.

Almakliniken.se använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Du kan läsa mer genom att följa denna länk.